Anyajegyszűrés

Anyajegyszűrés - Digitális dermatoszkópos vizsgálat

Első szűrés

Az első találkozás során a bőrgyógyász a teljes bőrfelszínt -a hajas fejbőrtől kezdve a lábujjakig- alaposan átnézi makroszkóposan és számítógépes kamerával (digitális dermatoszkópia). A vizsgálat során a szabálytalan anyajegyekről, kóros eltéresekről nagy nagyítású digitális képek keszülnek, melyeket a számítógép eltárol, a bőrgyógyász szakorvos pedig kielemez, majd javaslatot ad a további teendőkre (pl.: sebészeti eltávolítás, szoros ellenőrzés) valamint a rizikófaktorok (pl.: világos bőrszín, anyajegyek száma, nagysága, gyermekkori napleégések, családban előforduló bőrdaganatok) ismeretében a következő vizit időpontját is pontosan meghatározza.

Ha a vizsgálat során a szakorvos olyan anyajegyet talál, amit hamarabb szeretne látni, mint a többit, akkor ennek az egy anyajegynek a kontrollját megjelöli akár 3, vagy 6 hónap múlva. Az ilyen kontroll díja egyedi.


Kontroll szűrés

Az ellenőrzések alkalmával a korábban tárolt képeket a bőrgyógyász szakorvos összehasonlítja az új felvételekkel es kiértékeli az aktuális állapotot. Ezáltal folyamatosan nyomonkövethető az anyajegyek változása, es így időben észrevehetőek az esetleges kóros eltérések.

1 vagy 2 anyajegy szűrése:

Csak akkor lehetséges, ha összesen ennyi van, hiszen csak a részletes, teljes test vizsgálatával tudjuk kizárni, hogy nincs-e valamely egyéb régióban kórosnak imponáló bőrelváltozás.

Mennyibe kerül az anyajegy szűrés?
Kattintson ide árainkért!